Sam’s, Fowey

The ground floor kitchen and bistro areas were subject to complete renovation and modernisation, whilst retaining the charm of many interior and exterior features of this historic building within its central town location.

At first floor and mezzanine levels, existing accommodation was converted to form further table space, bar and waiting area. Special features of the original building, including beams and an historic internal window were specifically designed for retention in the renovation work.

The second floor was totally redesigned from one large open plan room to form storage and staff rooms.

As the building stands within the heart of the Fowey Conservation Area, numerous discussions took place at every stage of design between ourselves, the clients and the Local Planning Authority to enable the finished building to be totally in keeping within its locality, whilst giving the client additional table covers as required.

Status: Building works complete.

A gallery of photos of the completed building can be seen at the Sam’s website, here:

http://samscornwall.co.uk/fowey/restaurant-cocktail-bar/






Kernow Fixings
2007-11-13

The enlargement of an existing steel portal framed industrial building for additional storage space over two storeys.


Find out more

Silverstones
2010-03-03

A two storey study and bedroom extension to an existing house on the edge of a Conservation Area.


Find out more

Trenissick Farm
2008-02-13

Several barns on an existing farm which were to be converted to form office/work spaces as part of a farm diversification scheme.


Find out more