Nanpean Stables

A new house built within a tightly constrained, small site. The site is triangular in shape, narrowing to a single gateway at the road, and vehicle access needed to be maintained past the new house to give access to the existing stable and field at the rear. The house was built in an L-shape, with additional space gained by reducing the width of an existing wide Cornish hedge boundary wall, rebuilding it to maintain a traditional appearance.

Status: Building works complete.

Building Type

Housing

Services Provided

ArchitecturePlanning






Underground Home
2010-01-29

A barn conversion and extension with a difference. The barn is sandwiched between a road and the edge of the council's development boundary, meaning a traditional extension would be unacceptable.


Find out more

Eco House, Looe, Cornwall
2013-05-23

New eco house in Looe, Cornwall, in an Area of Great Landscape Value. The modern design is dictated by a number of issues.


Find out more

Eco Lodges
1970-01-01

Sustainable ‘Eco’ Holiday Lodges


Find out more