Copperwood Housing Development

The demolition and replacement of an existing house with a new pair of semi-detached houses. The design echoes the original house, whilst meeting the owner’s requirements for a contemporary, modern design with a ‘chalet’ style. Each new house also has a terraces with views overlooking the Fowey estuary.

Facing the road, the building is two storeys, but as the ground slopes steeply down the length of the garden additional rooms have been added at the lower ground level, creating a three storey elevation on the garden side. The top storey is positioned within the roofspace to keep the ridge height down to a level matching the surrounding properties, and the master bedrooms situated on this level have their own private balconies.

Initial consultation with local authority planning raised issues with the site being of special character, but with the help of Lawrence Associates (planning consultants based in Truro) this was resolved and planning permission granted.

Status: Detailed design completed and planning permission obtained. The site has been purchased by a developer.

Building Type

Eco and ContemporaryHousing

Services Provided

ArchitecturePlanning






Linhay Barn Conversion
2008-07-13

A two story stone barn requiring extensive renovation. With the aid of Planning Consultants PDB Associates, we were able to gain planning permission for conversion to a house.



Find out more

South Torfrey Barns
2009-07-18

As part of an ongoing farm diversification programme, this project was to convert one of many redundant stone barns to a holiday cottage.


Find out more

Cottage Extension
2015-02-24

After a fire in the garage of this cottage, the clients to decided take the opportunity to extend upwards with a first floor extension over the existing garage providing an additional two en-suite bedrooms to their home.


Find out more