Beach Hut

A new house on the edge of Mevagissey Conservation Area. It is bounded on one side by a stream and the site is situated within the Environment Agency’s flood risk zone and subject to flooding. To overcome objections from the Environment Agency the house is built on stilts, raising the floor level 0.6m above the predicted flood water level. Timber decking at the same level provides a dry access and outdoor space around the building safe from flood water.

The building was also designed to comply with the Lifetime Homes standards and The Code for Sustainable Homes level 3. To help reach this target we designed the building with renewable energy features such as solar panels for water heating and rainwater recycling to reduce its environmental impact.

Status: building works complete.

Building Type

Eco and ContemporaryHousing

Services Provided

ArchitecturePlanning






Whitley Barn, Blisland
2015-02-24

Currently this small, modest stone barn is uninhabited and is to be converted into a contemporary residential dwelling.


Find out more

Penfrayne New House
1970-01-01

New build located on high ground within the village.


Find out more

Lanhay
2010-04-04

A new house within Tywardreath - it had to bridge the gap between the original cottages of the Conservation Area on one side and post war bungalows on the other.


Find out more